Místní sdružení ODS ve Šlapanicích prostřednictvím agentury MAGGIE s.r.o. uspořádalo první Ples podnikatelů a živnostníků. Cílem bylo doplnit řadu tradičních šlapanických plesů nabídkou kvalitní hudby s nádechem prvorepublikového šarmu a s dokonale složeným programem, z něhož si vybere snad každý.

Ve Šlapanickém zpravodaji byla upoutávka na tuto akci uvedena pod názvem „Překvapení plesové sezóny“. A skutečně lze podle prvních reakcí říci, že se překvapení podařilo.
Pořadatelé pozvali BIG BAND MR SWING BRNO kapelníka Milana Rudoleckého, který v silné sestavě dvaceti muzikantů, zpěváka a čtyř zpěvaček dokázal publikum zvednout ze židlí s energií sobě vlastní. V krátkých přestávkách se na parketu střídala skupina stepařů „Ťukači“ s vystoupeními taneční sestavy Zoukmania Luďka a Pavly Lužných. Ťukači předvedli dvě vystoupení, s nimiž bodovali na Mistrovství ČR v Praze i na Mistrovství světa v Německu - se Včelkou Májou vyhráli a s Lady Carneval obsadili místo druhé. Přízeň tancechtivého obecenstva si získala sedmnáctiletá šlapanická finalistka soutěže Superstar Lucie Šimůnková s několika svými pěveckými vstupy.
Přítomné dámy mohly obdivovat slušivé kloubouky a oděvy dvacátých a třicátých let při přehlídce brněnského Kloboukového klubu, který do Šlapanic přivezla paní Radka Chabičovská z prodejny klobouků Dantes. Modelky později připravily podívanou také pro pány v podobě přehlídky prvorepublikového prádélka.

„Výborně jsme se pobavili, skvělá hudba i atmosféra. Jako profesionál však musím vytknout nízkou kvalitu ozvučení, “ tak se vyjádřili ještě před odchodem z plesu poslední vytrvalí tanečníci, manželé Brunclíkovi . Paní Chabičovská s sebou vzala manžela: „Věřím, že se naše přehlídka klobouků líbila. Protože MR SWING Brno znám, přijeli jsme nejen vystoupit, ale také si dobře zatančit.“ Podobně se vyjadřovali i další přítomní. Zdá se, že za rok bude nutné díky velkému zájmu zajitist i další prostory Sokolovny.