Zastupitelstvo-nezastupitelstvo

Když končilo dne 9.2.2011 jednání zastupitelstva č.2, kdosi ze zastupitelů se zeptal, kdy bude další jednání zastupitelstva. Bylo mu ústy jednoho koaličního zastupitele odpovězeno, že přece podle plánu, tj. 9.3.2011. Proč ne? Jsou-li na programu důležité kauzy, tak se mohou zastupitelé scházet třeba co čtrnáct dnů. A ono to možná nebude až tak od věci. Proč?
Starosta opravdu svolal zastupitelstvo na 9.3.2011, určitě pod tíhou důležitých bodů k projednání (jinak by přece mohlo být až v zákonem určených maximálních tří měsíců).
Při zahájení jednání konstatoval starosta, že z jednání se omluvili za koalici Ing.Václav Horák (bude pokračovat v nepřítomnosti jako v minulém období??), Ing.Ivo Kouřil a Ing. Jan Střechovský (není v koalici, ale vždy hlasuje s koalicí), pozdější příchod ohlásil Ivan Vavro a za opozici nepřítomnost Mgr. Aleš Charvát (platí totéž co pro Ing.Horáka??). Z omluv bylo zřejmé, že koalice nemá k prosazení jednotlivých bodů programu podporu svých zastupitelů a musí spoléhat na „státotvornost“ opozičníků. Koalice to ale vyřešila po svém, když neodsouhlasila program jednání (opoziční zastupitelé nemají potřebný počet hlasů) a tak starosta jednání zastupitelstva předčasně ukončil.
Co si má zastupitel myslet o důležitosti bodů k projednání zastupitelstvem, když je zván k jednání, ale vlastně o nic nejde – jednání nebude? Tedy bude, ale až se koaliční zastupitelé uráčí sejít!
Jak se cítí občan, který přišel na jednání zastupitelstva a třeba i s problémy, které ho tíží a chtěl je na zastupitelstvu přednést? Podvedený! To si koaliční zastupitelé neuvědomili, zapomněli na občany? Ne, je jim to patrně, bohužel, jedno!! Občane, klidně přijď za čtrnáct dní – o co jde?

9.3.2011

Ing.Miroslav Mrkvica,