Pár postřehů III ke GŠ (ze 3.2.2011)

Zdar dámy i páni, subjektivní postřehy se setkání s vícehejtmanem Juránkem na gymplu.

Setkáním prosakovalo motto úředníka: My nejlépe víme co je pro vás a vaše děti dobré, diskutujme.  My si  prosadíme svoje  na to jsme si vytvořili kriteria.O bezpečnosti žáků ani slovo, totéž o dojezdových vzdálenostech. Uplatnění absolventů gymplu se zaměřením na matematiku a deskriptivu je nezajímá .

Jaký rozdíl když se podobného kopance dopustil p.Šífalda s ODS za hejtmanování
 p.Juránka, že by shoda náhod ,zase se objevuje dnešní vícehejtman..

Větší část argumentů vícehejtmana byla snůška tendenčních polopravd a lží, populační
 křivka klesá. Dle ČSÜ od roku 2000  9617 nově narozených dětí, do roku  2009  13145 dětí přibývá.

Jedním z kriterií  je spádovost  školy, zde vícehejtman předvedl mizerné mistopisné a demografické znalosti. Mlžil s Ivančicemi, Tišnovem Vel. Pavlovicemi a pod. Konkrétní  údaj nezveřejnil.

Všemu nasadil korunu v diskuzi o financování. Aby ušetřil s trochou nadsázky je schopen prosazovat i jedenáctiletky.

Koncepční řešení žádné, jeden blábol za druhým. Dvě třídy čtyřletého gymnázia budou mít kvalitnější výsledky, nevím kde vezme  žáky do odborných škol a pod.

Na výsledky škol a finanční náročnost škol a poptávce po škole si udělali  kriteria jak jim  vyhovují.

Kde jsou finance? Na př. část financí je v regionální dopravě kde JMK nevypsal výběrové řízení a p.Žaluda se chlubí jak bude  konečně v zisku,  samozřejmě i s dotací JMK ! Část financí je i v bonusech politiků ! Proto JMK omezuje vzdělání.

Co si myslí vícehejtman o volební programu KDU ČSL a svých voličích předvedl názorně. Na výtku přítomné  dámy o neplnění volebního programu odvětil, že je psán obecně !

Na závěr to nejlepší , spolupachatel Hašek v roli zachránce použil veta  ????

Oceňuji  odvážné vyjádření starosty , ale postrádám dalšího spolupachatele  radního Horáka.

Jediné pozitivum, všichni na gymplu musí mít ještě výraznější  výsledky.

Poučení pro úředníka Juránka  ale i pro ostatní, ptejte se i těch kterých se  vaše rozhodnutí dotkne.

S přáním , vše zlé se v dobré obrátí, zdraví Slavík