Už dva roky je likvidace odpadu z domácností ve Šlapanicích provázena neustálými špatnými rozhodnutími, mizernou informovaností o formách třídění odpadu, ulice jsou zaplaveny nevzhlednými pytli, zavádí se nesmyslné čárové kódy na typy odpadu, který ani není sbírán a vzápětí jsou kódy opět zrušeny, kontroverzní soutěžení s odpadky snad ani nelze komentovat.

Konec roku provází změna svozové firmy a rozhodnutí vedení nejen o kompletní změně kalendáře svozů (opět plošně chybně inforovaní občané už snad ani texty ve Zpravodaji nemají sílu číst - ostatně, jakou asi mají věrohodnost další texty, když ani tak jednoduchá věc není uvedena správně???), ale také příliš dlouhý interval bez svozu tříděných odpadů.

Člověk nemusí mít ani úspěšně dokončenou základku, aby mu bylo jasné, že v době Vánoc vzniká v domácnostech větší množství odpadu. Úřad má ale letos splněno: chodníky, lavičky, stromečky za miliony, nějaké odpadky řešit nebudeme. A tak Šlapanice na Štědrý den vypadají takto