Do druhého kola senátních voleb postoupilo 11 kandidátů, které navrhla ODS, z toho 9 z prvního místa. Postoupilo také 5 kandidátů, které občanští demokraté podpořili.

Petr Fiala: Chci poděkovat všem voličům, kteří přišli - a myslím, že účast byla standardní a politicky dostatečně vypovídající. A samozřejmě zvlášť děkuji voličům kandidátek a kandidátů ODS. Výsledky voleb jsou především o voličích a o občanech - v tomto případě, jak budou spravována naše města, naše obce, a jakou politiku bude dělat Senát. A já jsem rád, že podíl ODS na správě měst a obcí se po těchto volbách výrazně posílí.

Je zjevné, podle výsledků, jak je máme zatím k dispozici, že prakticky po celé republice ODS znovu posílila. A to je dobře, protože to pomůže rozvoji měst a obcí. Nabízeli jsme rozumná řešení a poctivou práci - a taková politika po těchto volbách díky výsledku ODS posílí.

Jsem rád, že jsme posílili i ve velkých městech - všem gratuluji, všem posílám i velké díky za poctivou práci. Pokud jde o volby do Senátu, tam se jasně ukazuje, že zde máme ukotvené silné levicové hnutí ANO - a že oproti němu jako nejsilnější a nejreálnější politická alternativa stojí ODS.

Pro mě to znamená, že jdeme v ODS krok po kroku správným směrem. Že trend z předešlých voleb do PS pokračuje. Že vracíme politice pravý smysl. Že krok po kroku posilujeme alternativu. A že je reálné, že už v nejbližších parlamentních volbách budeme moci nabídnout hlavní souboj mezi hnutím ANO a ODS o směřování ČR.