Sněmovna propustila do dalšího čtení návrh Zbyňka Stanjury na snížení spotřební daně na pivo. Tu dočasně zvýšila Fischerova vláda, nynější kabinet zatím odmítal sazby snížit na původní úroveň. Chceme tímto způsobem aspoň částečně hospodským a pivovarům kompenzovat EET. Vyšetřovací komise k reorganizaci policie představila poslancům své závěry. Petr Fiala ocenil její výsledky a vyzval vládu, aby přijala nutná opatření.

Petr Fiala tento týden vyzval premiéra, aby po Andreji Babišovi důsledně požadoval vysvětlení ohledně jeho příjmů. Ministr financí totiž stále mlží a není schopen vysvětlit, kde jako fyzická osoba vzal 1,5 miliardy na nákup dluhopisů Agrofertu. Premiér výzvu Petra Fialy vyslyšel, ale zatím zůstalo jen u slov. O tématu mluvil předseda ODS i pro rádio Impuls.

Čeká nás politicky nabitá neděle: v Partii na Primě se v 11:00 střetne Martin Kupka s Milanem Chovancem. Otázky Václava Moravce budou hostit souboj senátorů Jaroslava Kubery a Milana Štěcha.